Wanneer je de volgende tien dingen over jezelf kan uitspreken, dan zit je op de juiste weg qua waardigheid en trots in je leven. Wanneer je dat nu nog niet doet helpen wij je met deze lijst met tien tips. Inspireer jezelf en lees verder...

 

1. Ik volg mijn hart en intuïtie

Laat je niet motiveren door je problemen, maar laat je leiden door je dromen. Leef het leven dat jij wilt leven. Wees de persoon nu al in je leven, die jij je over een paar jaar wilt herinneren. Maak beslissingen en handel hier ook naar. Maak fouten, val en sta weer op. Zelfs wanneer je duizend keer valt of faalt, hoef je je niet af te vragen wat had kunnen zijn. Jij weet in je hart dat je je best hebt gedaan om jouw dromen te bereiken.

Ieder van ons heeft een vuur in zijn of haar hart branden voor een passie. Het is onze verantwoordelijkheid om dat vuur te vinden en het aan te wakkeren. Dit is je leven en het is maar kort. Laat anderen jouw vuur niet uitblussen. Probeer wat je wilt proberen. Ga naar waar je naar toe wilt gaan. Volg je eigen intuïtie. Droom met je ogen open, totdat je exact weet hoe jouw droom eruitziet. En doe dan dagelijks minimaal één ding om je droom te realiseren.

En als je ernaar streeft je doelen te bereiken, zal je ontdekken dat er een aantal grote teleurstellingen op je pad komen. Raak niet ontmoedigd, de weg naar jouw dromen is niet altijd makkelijk. Zie deze teleurstellingen als uitdagingen of een test van jouw doorzettingsvermogen en moed. Aan het einde van deze weg, zijn we eerder geneigd om spijt te hebben van wat we niet hebben geprobeerd dan van wat we wel hebben geprobeerd.

2. Ik ben trots op wie ik ben

Jij bent je eigen beste vriend en grootste criticus. Ongeacht de mening van andere, heb je uiteindelijk toch vooral met jezelf te maken. Accepteer alles van jezelf, werkelijk alles! Jij bent jij en dat is het begin en het einde, geen excuses en geen spijt.

Mensen die trots zijn op zichzelf hebben passie voor het leven, voelen zich goed over zichzelf en zijn een goed voorbeeld en inspiratiebron voor anderen. Dat vereist van jou dat je jezelf moet gaan zien als de persoon die je graag wilt zijn en je ernaar toe werkt om die persoonlijkheid te worden.

Trots zijn betekend niet opscheppen over hoe goed jij bent; het is meer weten dat je veel waard bent. Het is niet denken dat je perfect bent – want niemand is perfect - , maar weten dat je het waard bent om geliefd en geaccepteerd te worden. Het enige wat je hoeft te doen is jezelf zijn en het leven te leven dat niemand anders leeft – jouw unieke leven. Wees trots, zelfverzekerd, je weet nooit wie er naar jou kijkt met de wens ook zo te zijn.

3. Ik maak een verschil

Handel alsof dat wat je doet een verschil maakt. Dat doet het namelijk.

Is het zo dat we allemaal leven om te dienen? Dat wanneer we anderen helpen we onze eigen bestemming vervullen? Het simpele antwoord is: “Ja”. Wanneer je een positieve invloed hebt op andere mensen, dan heeft dat ook een positieve impact op jou. Doe iets dat groter is dan jezelf – iets dat andere helpt om gelukkig te zijn of minder te lijden.

Ook al ben je maar één iemand, je bent wel iemand. Je kan niet alles doen, maar je kan wel wat doen. Lach en geniet van het feit dat je een verschil maakt – een die je je zult blijven herinneren.

4. Ik ben gelukkig en dankbaar

Geluk zit in jouzelf, in je manier van denken. Hoe je kijkt naar jezelf en de wereld om je heen zijn keuzes van jouw gedachten en gewoonten. Het raamwerk dat je kiest om de wereld te bekijken bepaalt hoe jij je voelt over jezelf en alles wat er om je heen gebeurt.

Dankbaar zijn zorgt altijd voor blijdschap. Als je het lastig vindt om ergens dankbaar voor te zijn, ga dan eens zitten, sluit je ogen en wees dankbaar voor de zuurstof die je inademt. Iedere ademhaling die jij doet is mogelijk synchroon aan iemands zijn laatste ademhaling. Besef je dat?

5. Ik groei naar de beste versie van mijzelf

Judy Garland zei ooit eens: “Wees altijd de beste versie van jezelf, in plaats van een tweederangs versie van iemand anders.” Draag dit statement uit. Er bestaat niet zoiets als in de schaduw leven van de ander. Het enige leven dat je kunt leven is jouw leven. Wanneer je niet echt jezelf bent, leef je het leven niet echt of volledig– je bestaat dan of mogelijk overleef je het leven in plaats van het leven volledig te leven.

Proberen iemand anders te zijn dan jezelf is een verspilling van jouw leven. Omarm de persoon in je die ideeën, sterktes en een schoonheid heeft zoals niemand anders die heeft. Wees wie je bent – de beste versie van jou – volgens jouw eigen voorwaarden. Verbeter jezelf continue, zorg goed voor je lichaam, bewaak je gezondheid en omgeef jezelf met positiviteit. Wordt de beste versie van jezelf.

6. Ik laat mijn dagen tellen

Tijd is je kostbaarste bezit. Neem de tijd voor wat vandaag belangrijk is. Wees aanwezig in het hier en nu, vind je passie in jouw leven, zie wat van de wereld en reis, of zie de wereld die nu om jou heen is, de fantastische mensen in jouw leven, leuke dingen doen, eet geweldig eten en genieten van de kleine dingen in het leven.

Je tijd is ontzettend kostbaar, maar het is wel gratis. Je kan het niet bezitten, maar je kan het wel verliezen. Je kan het wel uitgeven, maar niet behouden. Wanneer je het hebt verloren krijg je het nooit meer terug. Je hebt werkelijk maar een korte tijd te leven. Dus laat je dromen groter zijn dan je angsten en je acties groter dan je woorden. Besteed je tijd goed!

7. Ik ben goed voor degene waar ik om geef

In menselijke relaties wordt afstand niet gemeten door kilometers, maar in genegenheid. Twee mensen kunnen naast elkaar zitten, maar mijlen van elkaar verwijderd zijn. Dus negeer de mensen waar je om geeft niet, want gebrek aan aandacht is pijnlijker dan boze woorden. Blijf in contact met de mensen waar je om geeft. Niet omdat het gemakkelijk is, maar omdat ze de extra moeite waard zijn.

Wanneer was de laatste keer dat je tegen je familie en goede vrienden hebt verteld dat je van ze hield? Zelfs een klein beetje tijd samen doorbrengen laat al zien dat je om ze geeft, laat zien dat ze van alle belangrijke dingen die je te doen hebt – hun hebt uitgekozen om je tijd mee te spenderen. Praat met ze. Luister naar ze. Begrijp ze.

Het is vaak zo dat onze acties meer zeggen dan, onze woorden.

8. Ik heb onvoorwaardelijk lief

Of het nu liefde is voor een kind, een geliefde, of een ander familielid, ken het gevoel van liefde geven zonder daarvoor iets terug te willen ontvangen – dat is de kern van onvoorwaardelijke liefde. Leven vanuit onvoorwaardelijke liefde is een buitengewoon avontuur. Deze liefde is dynamisch en krachtig en helpt ons door de moeilijkste tijden heen.

Liefde is mooi en onvoorspelbaar. Het begint bij onszelf, want zonder liefde voor jezelf kunnen we ook nooit de ander echt lief hebben. Wanneer we ons zelf liefhebben zorgen we ervoor dat we deze liefde ook kunnen uitdelen naar alles en iedereen om ons heen. Wanneer je onvoorwaardelijk lief hebt, is dat niet omdat de ander perfect is, maar omdat je een imperfecte persoon als perfect ziet.

9. Ik neem volledige verantwoordelijkheid voor mijn leven

Neem de verantwoordelijkheid voor je keuzes en fouten, en wees bereid om deze te verbeteren. Of jij neemt verantwoordelijkheid voor jouw leven of iemand anders doet dat voor jou. En wanneer je iemand anders de verantwoordelijkheid laat nemen word jij de slaaf van hun ideeën en dromen in plaats van zelf hier de pionier van te zijn.

Jij bent de enige die direct controle heeft over de uitkomst van jouw leven. En nee, het is niet altijd makkelijk. Iedereen loopt tegen obstakels aan. Maar je moet verantwoordelijkheid nemen voor jouw situatie en de obstakels zien te overkomen. Ervoor kiezen dit niet te doen is kiezen voor bestaan in plaats van leven.

10. Ik heb geen spijt

Dit is eenvoudig het resultaat van de vorige negen

Volg je hart. Wees trots op jezelf. Doe wat je gelukkig maakt. Wees met de mensen die je laten glimlachen. Lach zoveel als je kunt ademen. Geef liefde zolang je leef. Zeg wat je moet zeggen. Reik een helpende hand aan, als je kunt helpen. Waardeer wat je hebt. Lach. Vier de kleine overwinningen. Leer van je fouten. Realiseer je dat alles een verborgen les heeft. En laat de dingen los waar je geen controle over hebt.

En geniet van jouw fantastische leven. Want we vragen onszelf: Wie ben ik om briljant, prachtig, talentvol en fantastisch te zijn? Maar wie ben jij om dat niet te zijn?

Agenda

24-09 27-09

Doorbraaktraining m...

01-10 04-10

Unieke ontdekkingsr...

13-10 13-10

Columbus informatieavond

Kom luisteren én ervaren op de informatieavond!

Aanmelden