De Gandhitraining duurt drie maanden en bestaat uit drie weekenden en verschillende coachsessies. Ik ben nu over de helft van mijn reis, een reis die inmiddels al veel effect heeft op mijn leven. Wat ik vooral opvallend vind is de connectie die ik nu maak met mensen en de mogelijkheden die ik zie om dingen echt anders aan te pakken. De weekenden geven veel inzicht, maar met name tijdens de coachsessies ben ik me bewust geworden van een aantal blinden vlekken.

In de Columbustraining zijn de vijf menselijke behoeftes besproken; aandacht, acceptatie, respect, waardering en vrijheid. Inzicht in hoe wij hier invulling aan geven als we hier een gebrek in ervaren heeft me toen al veel gebracht. Maar nu tijdens deze Gandhitraining ervaar ik echt in de praktijk hoe ik het invullen van mijn behoeftes zelf kan doen.

Anders ervaren door anders te kijken

Ik heb ontdekt dat we allemaal de kwaliteiten in huis hebben om anders tegen zaken aan te kijken en op die manier ook anders te ervaren.

“Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die hem heeft veroorzaakt.” - Einstein

Anders gezegd: Je kunt het niet oplossen op het niveau waarop het is ontstaan. Om tot een oplossing te komen, om te groeien naar succes, om de dingen die je niet bevallen aan je leven te veranderen, zul je vanuit een ander perspectief, vanuit een nieuw inzicht moeten leren kijken.

Door op een stoel te gaan zitten en luisteren naar een ander brengt je misschien wel tot nieuwe inzichten. Maar om deze echt in de praktijk toe te gaan passen, echt je perspectief te veranderen, is meer nodig dan een theoretisch kader.

Ook tijdens deze training gaat het om de ervaring. Daar waar in de Columbus- en Mandelatraining veel oefeningen gedaan worden, is de drie maanden die deze training duurt één grote oefening.

Samenwerken binnen een dynamische groep

Tijdens de Gandhitraining organiseren we met heel de groep een speciale dag voor mensen die het minder hebben en wel wat steun kunnen gebruiken. Op 14 december 2016 organiseren wij daarom geheel belangeloos een gratis leuke en leerzame middag voor gezinnen waarvan een gezinslid kanker heeft gehad en, gelukkig, nu kankervrij is. Wij willen hiermee laten weten dat wij aandacht en respect hebben voor de strijd die deze gezinnen hebben moeten leveren en nog steeds leveren.

Het programma van deze bijzondere dag staat in het teken van Leerzaam, Lotgenoten, Lol en Liefde. Wij als Gandhisten realiseren ons dat een ernstig ziek gezinslid, ouder of kind, veel impact heeft op het leven van het hele gezin. En dat de periode na de genezing misschien wel de moeilijkste periode is. De intensieve begeleiding is weggevallen en er is minder aandacht vanuit de omgeving. Terwijl jij als ouder nog met erg veel vragen zit en je tegelijkertijd je gezin weer op de rit moet krijgen.

Wat wij die dag bieden

Onder de thema’s Lol, Liefde, Leerzaam en Lotgenoten organiseren we tal van activiteiten:

  • Een liefdevol welkom (Liefde)
  • Een betrokken spreker (Lotgenoten)
  • Workshops over voeding, beweging en welzijn (Leerzaam)
  • Stands met relevante informatie en deskundigen (Leerzaam)
  • Speed dating: leer lotgenoten kennen (Lotgenoten)
  • Entertainment voor iedereen (Lol)
  • Koester en bewaar, met fotografie (Liefde)
  • Ontspannen met drinken en snacks
  • Een liefdevol afscheid (Liefde)
  • Meer informatie, aanmelden of hoe je een bijdrage kunt leveren vind je op: http://www.breakfree.nu/

Een mooie ervaring met mooie mensen

Dit creëert voor mij tot nu toe mooie situaties, in connectie met mooie mensen, waarin ik me bewust word van die blinde vlekken en tegelijkertijd is er de mogelijkheid om de dingen anders te doen en patronen te doorbreken.

In de volgende nieuwsbrief mijn 3de en laatste blog over de Gandhitraining!

Nadine Krijgh

Agenda

25-08 25-08
10-09 13-09

Unieke ontdekkingsr...

19-09 20-09

Columbus informatieavond

Kom luisteren én ervaren op de informatieavond!

Aanmelden