Woensdag 14 december 2016 werd het leven gevierd door gezinnen waarin een gezinslid een ernstige ziekte heeft of heeft gehad. Op de mooie locatie Strand Binnen in Breda werd er een middag georganiseerd die in het teken stond van genieten en plezier.

Ik denk dat ik voor alle Gandhisten kan spreken als ik zeg dat we energie kregen van de vele gezinnen die genoten van de verschillende activiteiten. Maar ook van de verbinding met iedereen; van de bezoekers tot de vrijwilligers. De middag werd geopend met Lucifers slagwerk die later ook percussieworkshops gaven. De gezinnen konden onder anderen knutselen, strandspelen, ballonnen vouwen, zich laten schminken, een glitter tattoo zetten, een gezinsfoto laten maken maar ook een drone besturen en met een hond als spiegel zichzelf laten coachen.

Einde van de training maar niet van de reis

De honderd dagen van mijn Gandhitraining zijn het weekend van 17 en 18 december afgesloten maar mijn Gandhireis gaat door. Het hele proces in woorden omschrijven in een blog is een uitdaging omdat je leert door echt dingen te doen en onder begeleiding van een coach ervaringsgericht leert.

Daar staat tegenover dat het resultaat van de Gandhitraining niet alleen voor mij duidelijk is maar ook voor mijn omgeving. Ik heb veel geleerd en ben situaties anders gaan bekijken en daardoor zaken anders aan gaan pakken.

Waar je anders tegen aan gaat kijken en daardoor anders gaat doen is voor iedereen verschillend. Wat mij het meeste heeft gebracht is hoe ik, door uit te gaan van een win-winsituatie en het open en eerlijk kenbaar maken van mijn behoeftes, er juist een verbetering is ontstaan in mijn relaties. Dus daar waar ik vaak juist voor de relatie niet uitsprak wat ik wilde, don’t rock the boat, doe ik dat nu wel zonder te verwachten dat de ander hier ook rekening mee houdt. Hierdoor zijn nieuwe relaties ontstaan en bestaande relaties verdiept.

Mensen meenemen in je plannen

Ik heb mezelf tijdens het organiseren van de Gandhidag en tijdens de Gandhitraining verbaasd over hoe, vanuit deze verbinding, mensen me wilde helpen met het realiseren van mijn doelstellingen. En hoe ik door het bepalen van mijn ambities, ze uit te spreken en mensen mee te nemen ze ook daadwerkelijk realiseer.

Dank aan iedereen; medereizigers, vrijwilligers en bezoekers voor een fantastische reis!

Nadine Krijgh

Agenda

24-09 27-09

Doorbraaktraining m...

01-10 04-10

Unieke ontdekkingsr...

13-10 13-10

Columbus informatieavond

Kom luisteren én ervaren op de informatieavond!

Aanmelden