Er is een overvloed aan voordelen die voortvloeien uit gezond zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is een capaciteit die je helpt om je angsten te overkomen en obstakels van het leven te overbruggen met meer zekerheid. Het stimuleert een positieve mentale gezondheid. Zelfverzekerdheid is vaak gebaseerd op ervaringen uit het verleden en het verbetert zich wanneer je een repertoire van succes opbouwt waar je kracht uit kan putten.

Betere prestaties

Atleten, ondernemers, sprekers en acteurs kennen het belang van zelfvertrouwen. Een gebrek eraan kan je belemmeren om topprestaties te bereiken, terwijl zelfvertrouwen je kan helpen om obstakels te overkomen en de capaciteiten te achtervolgen en te gebruiken die je eigenlijk al hebt.

Geluk

Instructeurs van cursussen voor zelfvertrouwen geven te kennen dat mensen met gezond zelfvertrouwen vaak gelukkiger zijn en meer tevreden over hun leven dan mensen die weinig zelfvertrouwen hebben. Vertrouwen kan je helpen om de wereld beter aan te kunnen, geeft je meer energie en doorzettingsvermogen. Wat resulteert in betere relaties, hogere kwaliteit van leven en een sterkere connectie met je omgeving. Zelfverzekerde mensen vinden het doorgaans makkelijker om anderen te beïnvloeden en hun eigen emoties en gedrag onder controle te houden. Het leidt tot een positievere attitude als gevolg van tevreden zijn met jezelf en weten dat je een doel hebt in het leven, dat jouw leven van waarde is.

Sociale ongedwongenheid

Zelfverzekerde mensen zijn relaxter in sociale aangelegenheden en bij het ontmoeten van nieuwe mensen, omdat het geloof in zichzelf niet afhankelijk is van de mening van anderen. Hierdoor kunnen ze vrijelijk bewegen zonder de angst voor afwijzing. Volgens onderzoek kweekt zelfvertrouwen een hoger level van comfort bij het aangaan van nieuwe uitdagingen. Zelfverzekerde mensen zijn doorgaans meer positief over de toekomst en dragen dat over aan anderen door hun manier van handelen. Ze zijn meer op hun gemak in sociale situaties en trekken mensen gemakkelijker naar zich toe. De positieve energie die zelfverzekerde mensen projecteren is aanstekelijk en aantrekkelijk voor de mensen om hun heen.

Gezondheid

Volgens het onderzoeksbureau ‘National Mental Health Information Center’ zijn gezond zelfvertrouwen en zekerheid indicaties van een gezonde mentale status. Het bouwen van zelfverzekerdheid begint in de jeugd wanneer de ouders mee kunnen helpen aan het bouwen van een sterk karakter van hun kinderen. Kinderen die opgroeien met vertrouwen in zichzelf presteren beter op school en zorgen beter voor zichzelf dan hun leeftijdsgenoten met lage mate van zelfvertrouwen. Ze zijn verder beter in sport en in sociale omgang. Pubers met zelfvertrouwen zijn beter in staat om zich te weren tegen groepsdruk en keuzes te maken voor hun eigen bestwil.

Agenda

10-09 13-09

Unieke ontdekkingsr...

15-09 15-09
19-09 20-09

Columbus informatieavond

Kom luisteren én ervaren op de informatieavond!

Aanmelden