Change management

Organisaties zijn voortdurend aan het veranderen. Leidinggevenden van organisaties staan voor de uitdaging deze voortdurende veranderingen te managen. Dit vraagt om een kritische bezinning op het gebied van leiderschap en change management.

Meer weten?
Change management door intrinsieke gedrevenheid
Om het proces van change management succesvol te laten verlopen, moet het leiding geven aan veranderingsprocessen in organisaties niet van boven of van onderaf komen, maar veel meer van binnenuit.

Change management

Onze Change management werkwijze
Intrinsieke gedrevenheid is steeds vaker de oorzaak van change management. Dit betekent dat veranderingen in organisaties niet alleen om een technische, maar ook om een menselijke benadering vragen. Corinor start bij change management vanuit de intrinsieke gedrevenheid van de mens. Vanuit hier wordt de verandering vormgegeven. Medewerkers leren zo dat hun manier van kijken, denken en handelen geconditioneerd is. Onze krachtige interventie confronteert de leidinggevenden van de organisatie om vervolgens bewust om te gaan met aanwezig potentieel. Mensen en organisaties zijn tot veel meer in staat als zij leren om zelfbewust te groeien en te bewegen. Om effectief en succesvol te zijn. Daar zetten wij maximaal op in.

Change management door 'learning by doing'
Iedere organisatie en iedere verandering is uniek en vraagt om een eigen aanpak. Corinor staat voor een afgestemde en concrete aanpak waarbij duidelijkheid een grote rol speelt. Duidelijke afspraken over de gewenste resultaten, een goede begeleiding en een proactieve houding zijn daarbij voor ons vanzelfsprekend. Ons uitgangspunt is om organisaties, teams en medewerkers blijvend in staat te stellen aangeleerde werkmethodes te hanteren. Onze aanpak is ‘learning by doing’. Organisaties kunnen in onze visie een change management traject volledig zelfstandig voortzetten, waarmee zij continu het aanwezige potentieel kunnen benutten. Corinor biedt organisaties hiermee een unieke, pragmatische en wetenschappelijk bewezen aanpak voor blijvend succes.

Unieke High Performance Aanpak
Corinor legt met haar unieke High Performance Aanpak een directe relatie tussen het gewenste resultaat van de organisatie en het gedrag dat nodig is om dat resultaat te behalen. Wij bieden een verhoogde performance van 30% of meer in drie tot negen maanden tijd. Een ontwikkeling in drie maanden tijd van actief naar proactief of een ontwikkeling in negen maanden tijd van reactief naar actief.

Meer weten over wat wij kunnen betekenen op het gebied van change management, procesmanagement en duurzame mentale verandering? Bel of mail ons dan: 076 503 11 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..