Communicatiestijl

Communiceren doen we de hele dag. Met sommige mensen verloopt de communicatie vlekkeloos: je voelt en vult elkaar aan. Maar met sommige mensen gaat het moeizaam en wil het maar niet lukken. De vraag is: Hoe krijg je het voor elkaar, dat je met meer mensen goed kan communiceren?

Meer weten?
Optimaliseer uw communicatiestijl
Mensen verschillen en die verschillen komen tot uiting in hun manier van communiceren, zowel verbaal als non-verbaal. Iedereen heeft een eigen stijl van communiceren. De één is introvert, de ander uit zich meer. Iemand neemt ruimte, terwijl een ander juist ruimte geeft.

Ontdek jouw eigen communicatiestijl

Maak kennis met jouw communicatiestijl
Door je eigen communicatiestijl goed te kennen, kun je je kwaliteiten effectiever gebruiken en je valkuilen vermijden. Als je je bewust bent van de stijl van je gesprekspartner, kun je kiezen hoe je hierop afstemt. De kans dat je je doel bereikt wordt daarmee veel groter. Door het herkennen en erkennen van je eigen communicatiestijl én de communicatiestijl van je gesprekspartner kun je met minder moeite meer bereiken. Samenwerken wordt zo leuker en effectiever.

In de trainingen van Corinor wordt veel aandacht besteed aan het kennen en herkennen van je eigen communicatiestijl en die van de ander. Zowel in de trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling als die van organisatieontwikkeling. Door op de juiste wijze te anticiperen op de communicatiestijl van je gesprekspartner, vergroot je je invloed en bereik je meer resultaat, zowel zakelijk als privé.

Meer weten over de trainingen van Corinor? Bel of mail ons dan: 076 503 11 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..