Cultuurverandering

Vertrouwde economische wetten en vaste processen bepalen tegenwoordig niet langer of een organisatie op langere termijn aantrekkelijk blijft. Zachte, mensgerichte waarden zetten bedrijfsprocessen en organisatieculturen in een ander daglicht. De vraag is of de huidige bedrijfscultuur bestand is tegen de hedendaagse veranderingsprocessen. Bevordert de huidige bedrijfscultuur de gewenste cultuurverandering of vormt zij juist een belemmering?

Meer weten?
Mens is bepalend in cultuurverandering
Keer op keer blijkt de mens, de medewerker de kritische succesfactor te zijn, die bepalend is voor het slagen of mislukken van cultuurveranderingen. Uiteindelijk wordt het resultaat van cultuurverandering bepaald door de mate waarin ze door mensen worden geaccepteerd. Hoewel het een inmiddels bekend gegeven is, wordt de ‘mens-kant’ van veranderingen nog altijd enorm onderschat.

Meer over cultuurverandering
Cultuurverandering door Corinor

Cultuurverandering vraagt om vernieuwing
Personen en organisaties die zich in een traject van cultuurverandering bevinden, hebben in de praktijk beperkt zicht op hun eigen mogelijkheden tot daadwerkelijke verandering. Zij zijn doorgaans onvoldoende in staat om zelf veranderingen daadkrachtig vorm te geven. Een sterke prikkel in de vorm van inspiratie is hierbij nodig. Cultuurverandering vraagt om vernieuwing op veel fronten. Corinor start vanuit de intrinsieke gedrevenheid van de mens. Vanuit hier wordt de cultuurverandering vormgegeven. Medewerkers leren dat hun manier van kijken, denken en handelen geconditioneerd is. Onze krachtige interventie confronteert de organisatie om vervolgens bewust om te gaan met aanwezig potentieel. Mensen en organisaties zijn tot veel meer in staat als zij leren om zelfbewust te groeien en te bewegen. Om effectief en succesvol te zijn. Daar zetten wij maximaal op in.

Meer weten? Neem contact met ons op!
High Performance Aanpak
Met onze succesvolle High Performance Aanpak leggen wij een directe relatie tussen het gewenste resultaat van de organisatie en de cultuurverandering die nodig is om dat resultaat te behalen. Wij bieden je een verhoogde performance van 30% of meer in drie tot negen maanden tijd. Een ontwikkeling in drie maanden tijd van actief naar proactief of een ontwikkeling in negen maanden tijd van reactief naar actief.

Onze benadering zorgt voor een katalyserend effect om topprestaties met elkaar te kunnen leveren! Het beklijft en is direct toepasbaar, met borging in de praktijk. We maken een vertaalslag van het ‘wat’ naar het ‘hoe’ en van ‘weten’ naar ‘doen’. We pakken de bron aan en maken ‘blinde vlekken’ zichtbaar. Wij richten ons door cultuurverandering op duurzame (resultaat)verbetering en maken de investering waar! Meer weten? 076 503 11 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..