Inspirerend leiderschap
Nelson Mandela, Freddy Heineken, John F. Kennedy, Martin Luther King. Krachtige, intrigerende leiders die er alles aan deden om alles uit zichzelf en de mensen om hen heen te halen door inspirerend leiderschap. Welke leidinggevende droomt er niet van om zijn medewerkers te inspireren tot het leveren van grootse prestaties? Maar hoe zorg je ervoor dat het niet alleen bij dromen blijft? Hoe word je die inspirerende leider?

Meer weten over inspirerend leiderschap?
Wat is inspirerend leiderschap?
Als inspirerende leider ben je meer dan ‘alleen’ een goede manager. Je weet menselijke kwaliteiten als betrokkenheid en respect in jezelf aan te boren en aan jouw medewerkers over te brengen. Inspirerend leiderschap heeft ook aandacht voor de doelen en wensen van de medewerkers, door te helpen die op een goede manier te ontwikkelen. Daag medewerkers uit om zichzelf te zijn, met al hun kwaliteiten. Laat ze op zoek gaan naar hun eigen talenten. Ook de teamgeest komt dan tot ontwikkeling. Het resultaat is meer betrokkenheid, creativiteit en plezier in het werk dat uiteindelijk leidt tot uitstekende prestaties waar zowel het bedrijf als de medewerkers veel aan hebben.

Leidinggeven met hoofd, hart en handen

Inspirerend leiderschap door persoonlijke groei
Jouw persoonlijke waarden, overtuigingen, kenmerken en motieven zijn van invloed op de doelen die je kiest en de manier waarop je leidinggeeft. Leer de mens in jezelf kennen en laat die ook zien in je werk. Door verdieping in persoonlijke groei kun je de mens in je medewerkers beter herkennen en bijstaan. Jouw groei zal een uitnodiging zijn aan jouw medewerkers om zichzelf ook te laten zien. De onderstaande aanpak kan je op weg helpen om te komen tot inspirerend leiderschap.

Weet waar je voor staat en wat je wilt.
Maak je visie kenbaar aan je medewerkers.
Leef je visie na.
Reageer op dagelijkse problemen, maar laat je daar niet door leiden.
Deel en vier behaalde successen met elkaar.
Wil jij als leidinggevende excelleren in effectief, inspirerend leiderschap? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 076 503 11 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Neem contact op