Ontwikkel een visie

Een visie is het beeld of de verwachting die men heeft van de toekomst. Visie komt van het Latijnse ‘videre’ dat ‘zien, inzien, inzicht hebben’ betekent. Het gaat bij het ontwikkelen van een visie een gezamenlijk toekomstbeeld te creëren, dat krachtig beschreven is. Om een onderneming echt succesvol te laten zijn heb je een visie nodig. Het is een collectief beeld, gedeeld door alle betrokkenen, dat een verwachting geeft van de voor de onderneming relevante toekomst.

Corinor helpt met visie ontwikkeling
Een visie bindt en geeft richting
Een visie kan zich ontwikkelen en moet zich ontwikkelen. Dat gaat niet vanzelf. Het ontwikkelen van een visie vraagt aandacht en bezieling. Te beginnen bij het management. De rol van de baas is essentieel. En het is van belang dat de visie gedeeld en ervaren wordt door de hele organisatie. Een visie bindt mensen en geeft richting. Het slaat een brug tussen de toekomst en het heden voor werknemers en zet de organisatie in beweging. Het is een bron van energie en draagt bij aan de realisatie van betere prestaties.

Neem contact met ons op
Hoe ontwikkel je een visie?
Op basis van de ontwikkelde visie kun je keuzes maken en doelstellingen formuleren die de organisatie in de gewenste richting sturen. De visie is de basis voor alle acties.

Het ontwikkelen van een visie is voor de meeste managers echter geen gesneden koek. Velen worstelen met vragen als: Wat houdt een visie precies in? Hoe ontwikkel je een visie? Hoe zorg je ervoor dat een visie gerealiseerd wordt?

Corinor begeleidt en ondersteunt organisaties in het ontwikkelen van een visie. De wijze waarop wij een succesvolle bijdrage kunnen leveren, bespreken we graag in overleg met jou. Bel of mail ons voor het maken van een vrijblijvende afspraak: 076 503 11 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Stuur ons een email