Onzekerheid en relaties

Niemand is 100% zeker van zichzelf. De meeste mensen twijfelen in meer of mindere mate wel eens aan zichzelf, bijvoorbeeld door een nare ervaring, gênante situaties of bij ruzie met de partner. Op zich is daar niks mis mee, je af en toe onzeker voelen is heel gewoon. Vervelend wordt het als je zo onzeker bent, dat je er dagelijks last van hebt.

Lees meer over relatiecoaching
Onzeker in de liefde
Onzekerheid in een relatie is vaak één van de oorzaken waardoor een relatie de verkeerde kant op gaat of zelfs stuk loopt.

Hoe ga je om met onzekerheid binnen je relatie?
Heb jij altijd bevestiging nodig van je partner?
Ben je erg jaloers?
Ben je bang de ander kwijt te raken?
Toon je liever geen gevoelens binnen je relatie?
Misschien ben jij het niet die zich onzeker voelt, maar is het juist je partner die last heeft van onzekere gevoelens.

Begrijpen en begrepen worden
Wat is de oorzaak van deze onzekere gevoelens binnen de relatie? Hoe kan je omgaan met onzekerheid in je relatie? Iemand die onzeker is, heeft vaak een negatief beeld van zichzelf of een laag zelfbeeld binnen de relatie. Praten over deze onzekere gevoelens is de eerste belangrijke stap in het verbeteren van je relatie.

Om iets aan de onzekerheid in je relatie te doen is het verstandig om te achterhalen waar de onzekerheid vandaan komt. Is er iets gebeurt in het verleden of tijdens vorige relaties? Deel dit met je partner, zodat hij/zij je kan begrijpen.

Verwachtingen binnen de relatie kunnen anders zijn dan die van je partner. Het is niet altijd mogelijk om deze verwachtingen voor beide partijen mogelijk te maken. Het is belangrijk dit te respecteren en hier op de juiste manier mee om te gaan.

Richt je niet alleen op de onzekerheid. Zorg ervoor dat je ook je eigen bezigheden en ruimte hebt binnen je relatie. Creëer je eigen leven. Schrijf je in voor een cursus of bij de sportschool, ga op stap met een vriendin of vriend. Onderneem dingen zonder je partner.

Een goede relatie draait om samen genieten en praten en elkaar helpen groeien als persoon. Om te voorkomen dat onzekerheid in de relatie ertoe leidt dat de relatie stuk loopt, biedt Corinor relatiecoaching. Deze coaching zorgt op de lange termijn voor een veel zekerdere relatie en tilt de relatie weer naar een hoger niveau.

Wil je een afspraak maken voor een oriënterend gesprek? Neem dan contact met ons op via 076 503 11 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Neem contact met ons op