Organisatieontwikkeling

Organisaties staan onder grote druk. Er moet meer gepresteerd worden met minder mensen. De concurrentie neemt toe en de economie werkt niet mee. Dit legt een enorme druk op medewerkers, maar zeker ook op het management. Er moet effectief geïnvesteerd worden in organisatieontwikkeling en in de inzetbaarheid van medewerkers. Corinor adviseert en begeleidt organisaties, operationele teams en individuele werknemers in organisatieontwikkeling en persoonlijke, professionele ontwikkeling. Of het nu gaat om teamontwikkeling, leiderschap, cultuurverandering, ondernemerschap, markt- en klantgerichtheid of andere ontwikkelingsvraagstukken, wij helpen organisaties om nog succesvoller te worden/ bij het behalen van nog betere resultaten.

Meer weten?
Vooruitgang door goed voorbeeldgedrag
Corinor ondersteunt organisaties en managementteams in tijden van heroriëntatie en implementatie door middel van een op maat gemaakt programma. Managementteams krijgen inzicht in wat hun organisatie en teams weerhoudt om succesvol te zijn. Centraal staan het proces, de structuur, samenwerkingsverbanden en persoonlijk leiderschap. Individuele en teamambities en doelstellingen worden geformuleerd, die we tijdens het organisatieontwikkeling proces vertalen naar resultaten in de praktijk.

Onze procesaanpak heeft directe impact op hoe het managementteam opereert. Het creëert een organisch geheel dat kracht uitstraalt naar de rest van de organisatie. Goed voorbeeldgedrag resulteert in betrokkenheid en verantwoordelijkheidsbesef bij de overige medewerkers. Dit manifesteert zich in minder ziekteverzuim, een verbetering van de innovatiekracht, klantgerichtheid en slagvaardigheid van de organisatie.

Organisatieontwikkeling

Organisatieontwikkeling door learning by doing
Veel organisatieontwikkeling processen stranden halverwege. Dat is jammer en niet nodig. In een organisatieontwikkeling traject staat Corinor voor een afgestemde en concrete aanpak waarbij duidelijkheid een grote rol speelt. Duidelijke afspraken over de gewenste resultaten, een goede begeleiding en proactieve houding zijn daarbij voor ons vanzelfsprekend. Ons uitgangspunt is om organisaties, teams en medewerkers blijvend in staat te stellen aangeleerde werkmethodes te hanteren. Een sterk punt van Corinor, volgens onze klanten. Onze aanpak is ‘learning by doing’. Organisaties kunnen in onze visie een ontwikkeltraject volledig zelfstandig voortzetten, waarmee zij continu het aanwezige potentieel kunnen benutten. Corinor biedt organisaties hiermee een unieke, pragmatische en wetenschappelijk bewezen aanpak voor blijvend succes.

Wil jouw organisatie haar externe slagkracht verhogen door focus, daadkracht en een meer gemotiveerde en geïnspireerde interne organisatie? Bel of mail ons dan voor een oriënterend gesprek: 076 503 11 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer over organisatieontwikkeling