Leer succesvol ondernemen

Iedere ondernemer of manager wil graag succesvol zijn en streeft ernaar gewenste resultaten en doelen te behalen. Maar niet iedereen lukt het om (voldoende) succesvol te zijn. Hoe komt dat nou? Waarom lukt het de een wel om succesvol te ondernemen en de ander niet?

Ook succesvol ondernemen?
Begin bij jezelf
Succesvol ondernemen begint altijd bij jezelf. Vraag jezelf af wat jou onderscheidt van de ander:

Wat voeg jij als ondernemer toe?
Wat wil je bereiken en op welke manier ga je dat doen?
Maar ook: waar liggen mijn sterke kanten?
Wat zijn mijn zwakke punten?
Cruciale vragen op de weg naar succesvol ondernemen. Maar er is meer. Je zult moeten investeren. Niet alleen in je onderneming, maar ook in jezelf. Zorg dat je voldoende kennis van zaken hebt. En ben je ergens niet goed in, huur die kennis en kunde dan in. Volg een opleiding of cursus om je bij te scholen of laat je begeleiden door een coach.

Belangrijke capaciteiten voor succesvol ondernemen
Succesvol ondernemen vergt een aantal capaciteiten, zoals het durven nemen van risico’s en het zien van kansen. Een succesvol ondernemer is niet bang die ene unieke kans te grijpen, als die zich aanbiedt. En gaat het dan onverhoopt toch mis, dan analyseert hij: Wat ging er goed, wat kan er beter? Ondernemen leer je ook door het maken van fouten en daarvan te leren.

Ook creativiteit is een belangrijke eigenschap van een succesvol ondernemer. Creativiteit betekent buiten het denkkader denken, het zogeheten "outside the box" denken. Hoe kun jij het nou net even anders doen?

Wij kunnen jou helpen in succesvol ondernemen. Dit doen wij o.a. door coaching. Neem contact met ons op via 076 503 11 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Neem contact met ons op