Verandermanagement
De wereld verandert continu. Organisaties moeten steeds sneller op deze veranderingen kunnen inspelen en door de huidige economische omstandigheden moeten ze ook anders te werk gaan. Dit vraagt aandacht voor verandermanagement, want verandertrajecten zijn complex en kunnen soms moeizaam verlopen en op weerstand stuiten. Managers die verantwoordelijk zijn voor het begeleiden van veranderprojecten moeten hun medewerkers op de juiste wijze meenemen in de verandering die speelt. Simpelweg een nieuw proces en nieuwe werkwijze introduceren is niet voldoende. Wanneer medewerkers eenmaal gewend zijn aan een bepaalde manier van werken, dan kost het hen moeite om het anders te doen. Ze zijn echter wel bereid te veranderen. Maar hoe pak je dit aan?

Meer weten?
Verandermanagement vraagt om vernieuwing
Personen en organisaties die met verandermanagement te maken hebben, hebben in de praktijk beperkt zicht op hun eigen mogelijkheden tot daadwerkelijke verandering. Zij zijn doorgaans onvoldoende in staat om met het eigen potentieel veranderingen daadkrachtig vorm te geven. Een sterke prikkel in de vorm van inspiratie is hierbij nodig. Verandermanagement vraagt om vernieuwing op veel fronten. Corinor start vanuit de intrinsieke gedrevenheid van de mens. Vanuit hier wordt de verandering vormgegeven. Medewerkers leren dat hun manier van kijken, denken en handelen geconditioneerd is. Onze krachtige interventie confronteert de organisatie om vervolgens bewust om te gaan met aanwezig potentieel. Mensen en organisaties zijn tot veel meer in staat als zij leren om zelfbewust te groeien en te bewegen. Om effectief en succesvol te zijn. Daar zetten wij maximaal op in.

Verandermanagement

Learning by doing
Corinor staat voor een afgestemde en concrete aanpak waarbij duidelijkheid een grote rol speelt. Duidelijke afspraken over de gewenste resultaten, een goede begeleiding en proactieve houding zijn daarbij voor ons vanzelfsprekend. Ons uitgangspunt is om organisaties, teams en medewerkers blijvend in staat te stellen aangeleerde werkmethodes te hanteren. Een sterk punt van Corinor, volgens onze klanten. Onze aanpak is ‘learning by doing’. Organisaties kunnen in onze visie een ontwikkeltraject als verandermanagement volledig zelfstandig voortzetten, waarmee zij continu het aanwezige potentieel kunnen benutten. Corinor biedt organisaties hiermee een unieke, pragmatische en wetenschappelijk bewezen aanpak voor blijvend succes.

Meer weten over wat wij voor jou en jouw organisatie kunnen betekenen op het gebied van verandermanagement, procesmanagement en duurzame mentale verandering? Bel of mail ons dan: 076 503 11 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..