Wat is een visie?

Een visie geeft een beeld van wat een organisatie wil zijn. De visie van een organisatie geeft een kort en helder antwoord op de vraag: hoe zien wij onszelf in de wereld van morgen? Het is het idee dat een bedrijf heeft over de ontwikkelingen in haar branche en welke kant directie en medewerkers willen dat het opgaat. Een visie is inspirerend. Een visie kan en moet zich ontwikkelen. En dat vraagt aandacht en bezieling. Te beginnen bij het management. De rol van de manager is essentieel. Tegelijk dient de visie gedeeld en ervaren te worden door de hele organisatie.

Visie ontwikkeling voor elke organisatie
Visie ontwikkeling is weten waar je mee bezig bent en waar je naar toe werkt. Voor elke organisatie is visie ontwikkeling van belang. Onderzoek laat zien dat organisaties en teams met een goed ontwikkelde visie succesvoller zijn. De visie moet wel gedeeld worden met en door iedereen binnen de organisatie. Een effectieve visie is geloofwaardig, dus realistisch en haalbaar, maar biedt ook perspectief.

Corinor helpt bij visie ontwikkeling
Functies visie ontwikkeling
Een visie heeft voor een organisatie een aantal functies. Bij visie ontwikkeling gaat het om:

Waarvoor staan wij?
Wat is ons bestaansrecht?
Waar zijn we goed in?
Welke ontwikkelingen kunnen we in onze omgeving verwachten
Waar willen we de komende periode voor gaan?
Succesvolle visie ontwikkeling
Hoe ontwikkel je een visie, hoe zorg je ervoor dat de visie door de hele organisatie gedeeld wordt en hoe realiseer je vervolgens die visie? Corinor ondersteunt en begeleidt organisaties en managementteams in hun proces van visie ontwikkeling. De vorm waarin wij onze succesvolle bijdrage het beste plaats van vinden, bespreken we graag in overleg met jou. Bel of mail ons voor het maken van een vrijblijvende afspraak: 076 503 11 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Stuur een email