Wat is waardecreatie?

De meeste ondernemers concentreren zich op winst en omzet. Echter, de waarde van een bedrijf vind je niet alleen in de boekhouding in de vorm van winst en omzet. Belangrijker voor waardebepaling is de waarde die door en binnen de onderneming zelf is gevormd (waardecreatie), zoals de merknaam, de kwaliteit van de mensen en het intellectueel eigendom van creatieve producten. Maar ook: hoe trouw zijn klanten? Hoe is het verloop van je medewerkers en op welke locatie zit je?

Ook waardecreatie voor jouw bedrijf?
Waardecreatie is meerwaarde voor de organisatie
Zet niet de winst voorop, maar ga voor waardecreatie op de lange termijn. Hoe meer waarde een bedrijf heeft, hoe hoger de prijs wordt en hoe makkelijker het is om investeerders te vinden voor nieuwe ideeën. Door waardecreatie ontstaat er meerwaarde wat leidt tot concurrentievoordeel. Uiteindelijk zorgt meerwaarde ook voor een hogere winstgevendheid van een organisatie.

Waardecreatie is een proces dat nooit eindigt. De verschillende elementen, zoals o.a. service, betrouwbaarheid, klantgerichtheid, goed netwerk vormen een cirkel en versterken elkaar. Zodoende ontstaat een terugkerende cyclus. Elk afzonderlijk element is cruciaal voor het creëren van waarde.

Hoe kom je tot waardecreatie?
De toename van waardecreatie wordt steeds belangrijker. Organisaties dienen meer vanuit de persoonlijke behoefte van de klant en gebruiker te werken. De nadruk ligt op outcom-denken, het nakomen van afspraken, een verhoogde servicegerichtheid, effectieve communicatie, de directe interactie met de klant en het snel aandragen van oplossingen. Het verhogen van de toegevoegde waarde, het gemak voor de klant en daarmee de klanttevredenheid over de dienstverlening staat centraal. Echter, hoe doe je dat?

Unieke High Performance Aanpak
Corinor legt met haar unieke High Performance Aanpak, gericht op een verhoogde waardecreatie, een directe relatie tussen het gewenste resultaat van de organisatie en het gedrag dat nodig is om dat resultaat te behalen. Wij bieden een verhoogde performance van 30% of meer in drie tot negen maanden tijd. Een ontwikkeling in drie maanden tijd van actief naar proactief of een ontwikkeling in negen maanden tijd van reactief naar actief.

Meer weten over de unieke aanpak van Corinor met betrekking tot waardecreatie? Neem contact met ons op via 076 503 11 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Neem contact met ons op over waardecreatie