Wat is zelfacceptatie?

Accepteer jij jezelf zoals je bent? Vind jij jezelf helemaal oké? Of denk je vaak: was ik maar beter, succesvoller, mooier, dunner, dikker, leuker, enzovoorts? Zelfacceptatie is de basis voor een gelukkig leven. Als je jezelf kunt accepteren zoals je bent, dan zit je lekker in je vel. Je bent niet onzeker over jezelf en over wat je kan en niet kan. Je staat dicht bij jezelf en je voelt je goed zoals je bent.

Trainingen voor zelfacceptatie
Zelfacceptatie: vind jij jezelf de moeite waard?
Veel mensen hebben moeite met zelfacceptatie. Jij misschien ook. We zeggen tegen onszelf: “Je hebt niet genoeg je best gedaan. Je kunt er niets van. Anderen doen het veel beter. Je bent gewoon niet goed genoeg. Je bent eigenlijk niet de moeite waard.” Waarom doen we dat toch? Waarom hebben we zo’n moeite met zelfacceptatie? En kunnen we er iets aan doen?

Succes en de mening van anderen
Het probleem is dat we vaak ons gevoel van eigenwaarde laten afhangen van succes of de mening van anderen. We zijn de moeite waard als we ons best doen en succesvol zijn. We vinden onszelf oké, als anderen dat vinden. En als ze ons niet zo leuk vinden, voelen we ons waardeloos. Onze zelfacceptatie en eigenwaarde laten we afhangen van externe factoren. Maar het is nou eenmaal zo dat we soms succes hebben en soms niet. En soms vinden anderen je leuk en soms niet. Dat geldt voor iedereen, niet alleen voor jou.

Je bent goed zoals je bent
Het gaat om jezelf de moeite waard vinden, nu, op dit moment, precies zoals je bent. Door zelfacceptatie til je je leven naar een hoger niveau. Niet alleen wordt je zelfvertrouwen een stuk sterker, maar je houdt ook tijd en energie over voor waardevolle dingen. Je kunt namelijk doen wat je wilt doen, zonder je te laten tegenhouden door onzekerheden en twijfels.

Zelfacceptatie is de basis voor een gelukkig leven. Wij kunnen je hiermee helpen door coaching of door een van onze trainingen. Ben of mail ons voor het maken van een vrijblijvende afspraak: 076 503 11 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Neem contact met ons op
Informatieavond
Tijdens onze trainingen krijg je inzicht in je eigen gedrag en het effect daarvan op anderen. Je leert wat je drijfveren zijn en krijgt tools aangereikt om jouw onbenut potentieel te ontdekken en in te zetten. Wil je dit een keer ervaren? Met ex-deelnemers praten en vragen stellen aan trainers en coaches?

Tijdens onze informatieavonden zal één van de Columbustrainers op inspirerende wijze de context van de training uitleggen en je laten ervaren van welk potentieel jij onbewust bent. Processen worden uitgelegd en de mogelijkheid wordt geboden de ervaringen van ex-deelnemers te vernemen.Schrijf je gratis en vrijblijvend in voor een van onze informatieavonden, bel of mail: 076 503 11 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gratis informatieavond