Zelfvertrouwen vergroten om gelukkiger te worden

Zelfvertrouwen is het geloof dat je in je eigen kunnen hebt. Het is de zekerheid die je voelt wanneer je weet dat jij kunt wat jij wilt gaan doen. Het hebben van een gezonde dosis zelfvertrouwen leidt tot groei en zelfontplooiing. Zelfvertrouwen maakt je weerbaar en minder afhankelijk van het oordeel van anderen. Je durft voor je eigen mening uit te komen, initiatief te tonen en aan nieuwe dingen te beginnen.

Zelfvertrouwen is dus niet alleen belangrijk voor je welzijn, ook de prestaties op je werk worden er gunstig door beïnvloed. Mensen met zelfvertrouwen zijn gelukkiger, succesvoller, beleven meer plezier en ervaren minder stress.

Gebrek aan zelfvertrouwen
Je 100% zeker voelen van jezelf, dat doet bijna niemand. De meeste mensen twijfelen in meer of mindere mate wel eens aan zichzelf, bijvoorbeeld door een nare ervaring, gênante situaties, wanneer de manager kritiek heeft of bij ruzie met de partner. Je gevoel van eigenwaarde kan hierdoor een flinke deuk oplopen. Op zich is daar niks mis mee, af en toe twijfelen aan jezelf is normaal. Het wordt echter een probleem als het je in je dagelijkse activiteiten en prestaties belemmert.

Zelfvertrouwen vergroten?
Vergroot jouw zelfvertrouwen
Herken je jezelf in het onderstaande? Dan is het verstandig om je zelfvertrouwen te vergroten!

Je bent regelmatig onzeker in je werk of je privéleven.
Je wordt tegengehouden door angst en twijfel.
Je schuift lastige taken voor je uit.
Je maakt je druk wat anderen van je denken.
Je gevoelens van onzekerheid kunnen je overvallen waardoor je je verlamd voelt.
Je bent vaak te kritisch en hebt hoge verwachtingen van jezelf.
Je bent moe van die zelfkritiek en faalangst
Het is niet nodig om gebukt te gaan onder een gebrek aan zelfvertrouwen en een laag zelfbeeld. Corinor kan je met een coaching traject of een training helpen in het blijvend vergroten van je zelfvertrouwen. Wij laten je de kracht in jezelf ervaren, ontdekken en ontwikkelen.

Hoe zelfvertrouwen vergroten?
Tips voor vergroten zelfvertrouwen:

Sta stil bij de dingen die je goed doet
Respecteer jezelf
Fouten maken mag
Ben eerlijk tegen jezelf
Ontspan en wees niet te streng voor jezelf
Straal zelfvertrouwen uit
Heb jij het gevoel dat je te weinig zelfvertrouwen hebt? En vraag jij je, zoals velen, af hoe je je zelfvertrouwen in korte tijd blijvend kunt vergroten? Neem dan contact met ons op via 076 503 11 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Neem contact met ons op
Informatieavond
Tijdens onze trainingen krijg je inzicht in je eigen gedrag en het effect daarvan op anderen. Je leert wat je drijfveren zijn en krijgt tools aangereikt om jouw onbenut potentieel te ontdekken en in te zetten. Wil je dit een keer ervaren? Met ex-deelnemers praten en vragen stellen aan trainers en coaches?

Tijdens onze informatieavonden zal één van de Columbustrainers op inspirerende wijze de context van de training uitleggen en je laten ervaren van welk potentieel jij onbewust bent. Processen worden uitgelegd en de mogelijkheid wordt geboden de ervaringen van ex-deelnemers te vernemen.Schrijf je gratis en vrijblijvend in voor een van onze informatieavonden, bel of mail: 076 503 11 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gratis informatieavond